ENDOTERAPI

Resektion

Vi tillhandahåller allt ifrån kallslyngor i form av vår Exacto till specialslyngor för EMR och piece meal resektioner.

RothNet var från början en produkt. Idag är det en uppsättning lättarbetade nät i olika storlekar och former med mycket hög kvalitet. Vi tillhandahåller även marknadens bredaste sortiment av distal caps.

Snabblänkar

POLLIFT – Endoskopisk lyftvätska NYHET!

CoinTip  NYHET!

Biopsitång: Endobite2

Distal caps: Reveal, ST-Hood, TOP-Hood,

Kallslyngor: Exacto, CrossSnare

ESD: FlushKnife Slim, Hybridknife, ClutchCutter, VattenJet, ST-Hood, TOP-Hood, Reveal

Polypfällor: eTrap, QuickCatch, Suction

Polynät: RothNet, Octopus

Slyngor: Histolock, iSnare, Lariat, FlexSnare, PolySnare, UltraSnare

Spraykateter: Spraykateter

Dissektonsinstrument: Flamingo

Endoskopisk lyftvätska

POLLIFT

Den smarta och hållbara lyftvätskan

POLLIFT är en ny svensk produkt.

En lyftvätska för alla, i en mycket smart förpackning. Jämfört med ampuller fyller du sprutan med den mängd du önskar använda, vilket gör POLLIFT mycket kostnadseffektiv.

POLLIFTs långvariga lyft kommer av att vätskan är lätt hyperton och innehåller större molekyler vilket motverkar diffusion från injektionsstället.

POLLIFT kommer i en unik trycksatt behållare.

Vätskan i flaskan hålls steril även efter att flaskan börjat användas. I förpackningen kommer det engångskorkar med en nippel som passar till de medföljande sprutorna.

POLLIFT – inget spill med lång hållbarhet!

Tre smarta fördelar:

  1. Hållbar – trycksatt behållare som förvaras i rumstemperatur
  2. Kostnadseffektiv – fyll på med önskad mängd
  3. Flexibel – lätt att färga vätskan vid behov

Resektion

CoinTip

En ny typ av standardslynga

Vår hybridslynga med tunnare tråd kompletterar er kallslynga och täcker behovet av övriga slyngor. Den tunnare tråden gör den godkänd för kall polypektomi.

CoinTip ger flexibilitet med tre former från 6 till 20 mm i en och samma slynga. Fungerar även utmärkt för "piece meal EMR".

Resektion

EndoBite2

De nya biopsitängerna Endobite2 från Medwork finns i modeller med eller utan tänder samt i kombination med eller utan ”spike/nål”. De nya Endobite2 har även en 30% större volym jämfört med tidigare modeller. Vajern har en skyddande coating designad för att ge minsta möjliga motstånd vid arbetet med att föra biopsitången in och ut ur endoskopets arbetskanal..

Taggar: Biopsier Biopsitång  Biopsitänger

Distal caps

Reveal

Oavsett och ni ska genomföra en EMR, ESD eller rent av vill underlätta en koloskopi så passar Reveal. Den finns i 6 storlekar. Alla Reveal har samma längd med 4 mm utanför endoscopets tip. Vill man,  så är det möjligt att pressa bak den ytterligare.  Reveal är sterilt förpackad. Via vårt smarta mätverktyg hittar du enkelt rätt storlek i förhållande till endoskopet som ska användas.

Distal caps

ST-Hood

ST Hood är Fujifilms egna hood framtagen framförallt för att användas i samband med ESD och EMR. Den har en konisk design med vilket gör att den enklare glider in under flikar som dissekerats loss vid ESD.

Distal caps

TOP-Hood

Via Fujifilm tillhandahåller vi även TOP-hood som är välkända i Japan för sina många olika modeller. TOP-Hood har en unik design och funktion för att dränera vätska. Via längsgående hål skapas ett kapillärt tryck som suger ur vätska som annrs samlas framför linsen. Totalt 21 modeller finns beroende på endoskopets diameter samt vad den ska användas till.

Kallslyngor

Exacto

Exacto är originalet av specialdesignade slyngor för kall resektion av diminutiva och små polyper. Med 33% tunnare tråd skär den på ett enkelt och effektiv sätt. Slyngans form gör den vridstyv vilket gör att den lägger sig platt i mucosan runt polypen så att man lättare får med sig en lite krage av vävnad fri från adenom-/polypvävnad.

Produktens unika egenskaper har även via studier visat sig påverka resektionsgraden på ett positivt sätt.

Exacto finns nu även att beställa i 50 st/förpackning och då med artikelnumret 10-711095.

 

Taggar: Cold polypectomy, Cold Snare, kall slynga, kallslynga, kall polypektomi, Exakto, CSP

Resurser

 

Kallslyngor

CrossSnare

CrossSnare är en hybridslynga med en tunn och speciellt tvinnad tråd (CWT) för optimala egenskaper vid kall resektion. CrossSnare har även en styvare kateter än vanliga slyngor för att ge ökad kraft vid kall resektion. CrossSnare finns i både 10 mm och 15mm. CrossSnare kan även användas tillsammans med diatermi. CWT-tråden gör då att den liknar en monofil tråd sett till hur energin överleds till vävnaden.

Resurser

 

Taggar: Cold polypectomy, Cold Snare, kall slynga, kallslynga, kall polypektomi, Exakto, CSP

ESD

Flushknife slim

Nya FlushKnife Slim är en vidareutveckling av den populära Flushknife för ESD.

Med den nya kniven har man ett mycket följsamt och smidigt plastmaterial i katetern vilket gör den mycket välfungerande oavsett endoskopets position. Nästa viktiga del i uppdateringen är att Katetern blir tunnare ca 3 cm från spetsen. Anledningen är att öka sugförmågan med instrumentet i arbetskanalen. FlushKnife slim finns som rak kniv samt som ”ball tip” i längder från 1 mm till 3 mm. Den finns även i 2 kateterlängder för att passa korta gastroskop och terapiskop samt längre koloskop.

Resurser

ESD

Erbe Hybridknife

Erbe har varit högst delaktig i utvecklingen av ESD med sitt instrument Hybridknife. Genom att kombinera diatermi och vattenjet blir Hybridknife det enda instrument du behöver för att säkert och snabbt utföra ESD.

Användning steg-för-steg:

Steg 1: Nyttja diatermi för att markera lesionen.

Steg 2: Elevera – Med hjälp av vattenjeten kan du skjuta in vatten under mucosan, utan att använda nål, vilket minimerar risken för perforation.

Steg 3: Rec Nyttja Erbes EndoCut för optimala skäregenskaper och säker resektion av lesionen. Fyll vid behov på med mer vatten för att bibehålla marginalen ner till muscularis.

Steg 4: Koagulera – Trycket i lesionen efter injektion med vattenjet minimerar behovet av koagulation. När koagulation behövs, aktivera bara blå pedal.

ESD

Fujifilm Clutch Cutter

Incision, dissektion och koagulering allt i ett och samma instrument.

Användning steg-för-steg:

Steg 1: Grip tag i mucosan med tången, lyft och påbörja incisionen.

Steg 2: Lyft upp submucosan, kontrollera och dissekera.

Steg 3: Grip tag med tången och koagulera med diatermi.

ESD

Erbe Jet 2

Kontrollerad vattenjet för EMR/ESD, TEM-ESD och parenkymkirurgi.

ERBEJET 2 är mycket enkel att handha. Parametrarna kan ställas in för varje individuell indikation och sparas i ett av nio användarprogram. Inställningarna kan ändras under pågående operation. Med ReMode funktionen kan även operatören växla mellan två olika inställningar från operationsbordet.

Polypfällor

eTrap

eTrap är en genomtänkt polypfälla med sina två perforerade skopor, förstoringsglas och en konstruktion som gör att inget slipper förbi. eTrap är designad för att inte behöva avbryta undersökningen eller bryta sugförmågan. eTrap hjälper er med att säkerställa preparatets ursprung genom att man enkelt byter mellan skoporna under pågående koloskopi.

Polypfällor

QuickCatch

QuickCatch är en enkel "inline" polypfälla som kopplas på sugslangen. QuickCatch är transparent för att man enkelt ska kunna se om polypen har landat i fällan.

Polypfällor

Suction

Suction är en enkel polypfälla med fyra separata kammare. Man roterar enkelt respektive kammare på plats.

Polypnät

RothNet

RothNet är orginalprodukten hos Steris Endoscopy från 1991. RothNet har en väv anpassad för att enkelt fånga upp polyper och resektat från alla typer av resektioner. Preparatet kapslas säkert in. Våra RothNet har en robust konstruktion som gör att de kan användas flera gånger under en och samma undersökning. Själva nätet är speciellt anpassat för att vara skonsamt mot preparatet.

Vi erbjuder 4 modeller:

  • RothNet 360 ett roterbart polypnät för enklast möjliga handhavande.
  • Selectnätet är en vidareutveckling av gamla standardnätet med en ny infästning av väven som gör Select än mer stryktåligt.
  • Mininätet är mindre och smidigare att använda under koloskopier. Platinum är som det låter, vårt finaste och största polypnät. Speciellt anpassat till att underlätta när man har större resektat som vid ESD samt vid piece meal resektioner. Fjädermekanismen i toppen tillför nätet en ökad expansionskraft.
  • Söker du nät för främmande kropp så har vi speciella extra kraftiga versioner av RothNet till dessa situationer. Kolla in i produktkatalogen under fliken KRO.

Polypkorg, polypnät, polyppåse, rescue net, spider net, polypextraktion, ESD-nät, polyp net, Roth net, koloskopinät, roterbart nät.

Polypnät

Octopus

Octopus är ett nät för att hantera främmande kropp samt polypektomier.

Nätet är roterbart och har en väl tilltagen volym för att hantera alla typer av polypektomier.

Taggar: polypnät, roterbart polypnät, Twister plus, twister +, polypnät twister, rescue net

Slyngor EMR

Histolock

Histolock är ett unikt resektionsinstrument designat för att underlätta piece meal EMR. Histolock har helt unika egenskaper sett till styvheten, sett till hur den stänger sig samt den monofila trådens konstruktion.

Histolocks tråd är platt och ligger parallellt med vävnaden i den distala delen och vinkelrät i den proximala delen. Histolock har en fjäderfunktion i toppen som ger verktyget en maximal öppning samt unik hållbarhet och funktion vid piece meal resektioner. Därmed är Histolock betydligt stryktåligare än vanliga monofila slyngor. En verklig problemlösare när andra slyngor har svårt att fästa.

Taggar: mucosektomier, endoskopisk mucosa resektion

Slyngor

iSnare

iSnare är ett innebär att en injektionsnål är inbyggd i slyngan. Fördelarna med att slippa byta instrument från injektionsnål till slynga är flera:

  • Du sparar tid genom att slippa byta instrument
  • Du slipper använda dyra lösningar med hög viskositet då slyngan är på plats direkt efter injektionen och lyftet av mucosan.
  • Förbättrad säkerhet genom att injektionsnålen har en inbyggd mekanism som aktivt drar tillbaka nålen in i katetern efter avslutad injektion.

Med iSnare Lariat erbjuder vi en maximalt flexibel lösning för polypektomier. Först en inbyggd injektionsnål. Därefter en slynga med flera distinkta storlekar och former.

Hantera polypektomier från 6 mm och uppåt med en och samma slynga. Hantera kall polypektomi, mucosa resektion och stjälkade polyper med iSnare Lariat.

Våra övriga iSnare har antingen en 30 mm oval slynga eller en 30 mm hexagonal slynga.

Taggar: Multislynga, slynga med nål, multistorlek, multiform slynga, Saline assisted polypektomy, SAP, mucosektomi, mucosa resektion

Standardslyngor

Lariat

Lariat är en ny typ av standardslynga.

Lariat är en unik produkt med ett storleksspann från 6 mm till 30 mm i tre olika distinkta former. Multiformen medger också till att Lariat hanterar mucosektomier (EMR) när den som styvast i 10-15 mm i storlek. Lariat är (också) konstruerad med en något tunnare tråd än det som brukar definieras som standarddiametern på 0,45 - 0,48 mm.

Vill du underlätta vardagen ytterligare så titta vidare på iSnare Lariat med inbyggd nål.

Taggar: Multiform, flerstegsslynga. Slynga med flera storlekar, specialslynga

Standarsslyngor

FlexSnare

FlexSnare är en prisvärd oval slynga i 3 storlekar med tvinnad tråd. FlexSnare finns även som roterbar modell för att underlätta positionering vid svåra lägen.

Standardslyngor

PolySnare

PolySnare är en slynga med en tråd som tvinnats på ett speciellt sätt (CWT*) för att efterlikna en monofil slyngas egenskaper sett till styvhet, men även via sättet att överleda energin vid användande av diatermi. Genom denna unika egenskap liknar den en monofil slynga, sett till den termiska vävnadseffekten vid polyektomier. Tack vare designen med CWT-tråden fungerar den mycket bra vid piece meal. Skillnaden mellan en monofil tråd och CWT-tråden är att denna håller formen bättre efter flertalet ”bett”.

*Compacted wire technology

Taggar: EMR, mucosektomi, mucosaresektion

Standardslyngor

UltraSnare

För flacka polyper och EMR. MedWork är välkända för sina monofila slyngors höga kvalitet. Lägg där till den roterbara modellen med 1:1 rörelseutslag mellan handtag och slynga. Den roteras enkelt genom att man vrider handtaget utan extra grepp eller mekanismer.

Detektion

Spraykateter

Vi tillhandahåller en spraykateter för koloskopier. Passar i alla koloskop på marknaden.

Artnr: 11-501718

Namn: Spraykateter

Längd; 220 cm

Arbetskanal:  2,0 mm

Antal/förp: 10 st

Resektion

Flamingo

Medwork har tagit fram ett resektionsinstrument för att underlätta handläggningen vid överväxt av retentionsplattan hos en peg, så kallat "burried bumper syndrome".  Flamingo är i sig en metod som spara tid och minimerar riskerna tack vare designen.

Flamingo är 30 cm lång och har en konstruktion som medger till en precis excision av retentionsplattan via fasta lägen och ett rörelseomfång som är helt anpassat till proceduren.

I "kitet" ingår även en ledare samt en tång att dra loss plattan med.

Har du frågor om våra produkter eller vill du beställa?

Tveka inte att kontakta oss!

Kungshusen Medicinska AB

Kikarvägen 14, 647 35 Mariefred · 0159 120 20  · info@kungshusen.se

KUNGSHUSEN 0159-120 20